a hát receptje
2006.11.11. 18:14
most télen igazán könnyen beszerezhetó alapanyagok nem igényel sok időt mégis különleges katt tovább!!!
Narancsos palacsinta
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt 2,5 dl tej 3 tojás 7,5 dkg cukor 10 dkg vaj 1 narancs 15 dkg narancslekvár só a sütéshez: vaj
A díszítéshez porcukor, mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet, a tejet, a tojásokat, a cukrot, csipetnyi sót és az olvasztott vajat simára keverjük, majd letakarjuk, és 30 percig állni hagyjuk. A narancs fele héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Ezeket is a pihentetett masszához adjuk, és összekeverjük. A narancslekvárt meglangyosítjuk. Mogyorónyi vajat serpenyőben megolvasztunk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, és megsütjük. Így 16 vékony palacsintát sütünk. A langyos narancslekvárral megtöltjük a palacsintákat, és négyfelé hajtjuk. Tányérokra legyezőszerűen 4-4 palacsintát teszünk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
|