Fekete erdő torta
2006.11.30. 19:35
Most már nem kell állandóan a cukiba járnod!!
Adag: 4
Leírás:
Hozzávalók 4 személyre:
2 ek kakaópor
30 dkg liszt
1 mk sütőpor
só
12 dkg félédes csokoládé
13 dkg vaj
33 dkg kristálycukor
2 tojás
2,5 dl tej
Töltelék:
500 g konzerv kimagozott fekete cseresznye
cseresznye leve
2 ek kukoricakeményítő
4 ek cseresznye likőr
½ l tejszín
6 dkg porcukor
csokoládéreszelék
Elkészítés módja:
A lisztet, kakaót, sót, együtt átszitáljuk. Dupla falú edényben megolvasztjuk a csokoládét. A vajat a cukrot habosra kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat. Belekeverjük a csokoládét és kis adagokban a lisztet és a tejet. A tésztát beleöntjük az előzőleg kiolajozott, lisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha megsült, kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Egy ujjnyi szeletet körbevágunk.
Töltelék:
Melegítsük fel a cseresznyét egy edénybe. Oldjuk fel a kukoricakeményítőt a cseresznye lében. Öntsük a cseresznyéhez és főzzük míg besűrűsödik. Kihűtjük.
A tortát likőrrel meglocsoljuk. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a cukrot, a tortát betöltjük. Oldalára és tetejére is kenünk. Megszórjuk csokoládé keverékkel.
Az itt bemutatott ételt Alföld Porcelán Edénygyár Rt. (Hódmezővásárhely, Telefon: 06/62/530-583) által gyártott / forgalmazott termékeiben tálaltuk.
|