Vaníliás parfé karamellöntettel
2006.11.30. 19:33
na megkívántad már?? Akkor katt továb ba receptért
Adag: 4
Leírás:
Hozzávalók 4 személyre:
4 tojássárgája
2 tojás
130 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
tejszínhab
csokoládé
Elkészítés módja:
Egy megfelelő edénybe beletesszük a 4 tojássárgáját, a 2 egész tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és gőz fölött habverővel addig verjük, míg a massza megsűrűsödik. Utána levesszük a gőzről, és kihűlési verjük. A behűtött tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel. Az így elkészített krémet megfelelő kis formákban a hűtőszekrény hőterének leghidegebb részében megfagyasztjuk. A megfagyott krémet kivesszük, a formát egy pár pillanatra hideg vízbe állítjuk, és a krémet kiborítjuk. Cukrozott tejszínhabbal, karamellöntettel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
|