Kukoricapelyhes muffin
2006.11.11. 18:04
ki az aki nem szereti? akár csokisan vagy mogyorósan ha tudni akarod az alap receptet akkor katt utánna bárhogy variálhatod
HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál liszt 2 kávéskanál élesztő 10 dkg kukoricapehely (corn-flakes) csipetnyi só 4 evőkanál méz 5 dkg margarin 2 tojás 6 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztővel együtt átszitáljuk. A kukoricapelyhet nagyobb darabokra tördeljük, majd az élesztős liszttel,a sóval összekeverjük, végül hozzáadjuk a mézet, az olvasztott Rámát, és egyesével a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, beleöntjük a tejet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Kivajazott muffinformákba adagoljuk, és meleg sütőben addig sütjük, míg felfújódnak, és ha ujjainkkal megnyomjuk, kemények maradnak (kb. 15-20 perc). Még melegen kivesszük a formákból, és minyonpapírokra tesszük. Hideg lekvárt kínálunk hozzá.
Csokis vagy mézes-mogyorós kukoricapehellyel is készíthetjük.
|