Almás-habos csemege
2006.11.11. 17:59
egy kis süti csak nézz a képre és katt tovább
HOZZÁVALÓK:
5 dkg étcsokoládé 12,5 dkg vaj 12,5 dkg zsemlemorzsa 3 evőkanál barna cukor 50 dkg almakompót 7,5 dkg vaj
A tetejére 2 dl tejszín 2 evőkanál porcukor 3 evőkanál málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsával befedjük. A vajat elmorzsoljuk, ezzel megszórjuk, meleg sütőben 25 percig sütjük, majd kihűtjük. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és a süteményre simítjuk. Málnadzsemmel díszítve tálaljuk.
|