Bannos-manduls torta
2006.11.11. 18:02
tlen is knnyen kaphat alapanyagok, finom!!!
HOZZVALK:
1 ksz (25 dkg) leveles tszta 1 tojssrgja 1 narancs 1 citrom 2,5 dl des fehrbor 7,5 dkg cukor 1 rd fahj 4 bann 2 evkanl narancsdzsem
A manduls krmhez 1 tojs 1 tojssrgja 7,5 dkg vaj 7,5 dkg cukor 7,5 dkg mandula (rlt) 1 kvskanl kukoricakemnyt
ELKSZTS
A tsztt kerek gymlcstortaformba simtjuk, a tojssrgjval megkenjk, villval megszurkljuk, s a htbe tesszk. A manduls krmhez a tojst s a tojssrgjt habosra keverjk. A vajat a cukorral habosra keverjk, majd hozzadjuk a mandult, a kukoricakemnytt s a tojsokat. A citrom s a narancs hjt lereszeljk, a levket kinyomjuk. A bort a cukorral, a citromlvel, a citrom- s narancshjjal, s a fahjjal felforraljuk. A bannokat meghmozzuk, fl cm vastagon felkarikzzuk, s kislngon a szirupban 3 percig fzzk. Szrkanllal kiszedjk, s grillrcson lecspgtetjk. A fahjat kiszedjk, a szirupot felre fzzk, majd leszrjk, s belekeverjk a narancsdzsemet. A manduls krmet a formba ntjk, erre tesszk a bannkarikkat, s meleg stben kszre stjk. Amikor kihlt, kivesszk a formbl.
|