Csirkés-sonkás rizs
2006.11.11. 17:57
nagyon finom és minden napra vagy akár ünnepekre is alkalmas.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg hosszú szemű rizs 60 dkg csirkehús 15 dkg főtt sonka 50 dkg paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 zeller 2 paprika 3 evőkanál olaj 4 dl tyúkhúsleves (leveskockából) 10 dkg zöldborsó só a fűszerkeverékhez: csipetnyi chili, pirospaprika, őrölt kakukkfű oreganó (szurokfű)
ELKÉSZÍTÉS
A paprikát kicsumázzuk, húsát felkockázzuk. A paradicsomokat fél percre forró vízbe tesszük, a héjukat lehúzzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát, a felkockázott zellert és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a felkockázott sonkát és a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a rizst, és néhány percig pároljuk. A levessel felöntjük, lefedjük, és félpuhára főzzük. Végül belekeverjük a zöldborsót, a paradicsom- meg a paprikakockákat, és puhára főzzük. Közben, ha szükséges, apránként adunk még hozzá húslevest
|