Fekete erd torta
2006.11.30. 19:35
Most mr nem kell llandan a cukiba jrnod!!
Adag: 4
Lers:
Hozzvalk 4 szemlyre:
2 ek kakapor
30 dkg liszt
1 mk stpor
s
12 dkg fldes csokold
13 dkg vaj
33 dkg kristlycukor
2 tojs
2,5 dl tej
Tltelk:
500 g konzerv kimagozott fekete cseresznye
cseresznye leve
2 ek kukoricakemnyt
4 ek cseresznye likr
½ l tejszn
6 dkg porcukor
csokoldreszelk
Elkszts mdja:
A lisztet, kakat, st, egytt tszitljuk. Dupla fal ednyben megolvasztjuk a csokoldt. A vajat a cukrot habosra kikeverjk, egyenknt hozzadjuk a felvert tojsokat. Belekeverjk a csokoldt s kis adagokban a lisztet s a tejet. A tsztt belentjk az elzleg kiolajozott, lisztezett tortaformba. Elmelegtett stben 180 fokon kb. 40 percig stjk. Ha megslt, kb. 10 percig hagyjuk hlni. Egy ujjnyi szeletet krbevgunk.
Tltelk:
Melegtsk fel a cseresznyt egy ednybe. Oldjuk fel a kukoricakemnytt a cseresznye lben. ntsk a cseresznyhez s fzzk mg besrsdik. Kihtjk.
A tortt likrrel meglocsoljuk. A tejsznt habb verjk, belekeverjk a cukrot, a tortt betltjk. Oldalra s tetejre is kennk. Megszrjuk csokold keverkkel.
Az itt bemutatott telt Alfld Porceln Ednygyr Rt. (Hdmezvsrhely, Telefon: 06/62/530-583) ltal gyrtott / forgalmazott termkeiben tlaltuk.
|