Csirks-sonks rizs
2006.11.11. 17:57
nagyon finom s minden napra vagy akr nnepekre is alkalmas.
HOZZVALK:
30 dkg hossz szem rizs 60 dkg csirkehs 15 dkg ftt sonka 50 dkg paradicsom 1 fej vrshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 zeller 2 paprika 3 evkanl olaj 4 dl tykhsleves (leveskockbl) 10 dkg zldbors s a fszerkeverkhez: csipetnyi chili, pirospaprika, rlt kakukkf oregan (szurokf)
ELKSZTS
A paprikt kicsumzzuk, hst felkockzzuk. A paradicsomokat fl percre forr vzbe tesszk, a hjukat lehzzuk, belsejket kikaparjuk, hsukat felkockzzuk. Az aprra vgott hagymt, a felkockzott zellert s a zzott fokhagymt az olajban megfuttatjuk, megszzuk, majd hozzadjuk a fszereket, a felkockzott sonkt s a cskokra vgott hst. Hozzadjuk a rizst, s nhny percig proljuk. A levessel felntjk, lefedjk, s flpuhra fzzk. Vgl belekeverjk a zldborst, a paradicsom- meg a paprikakockkat, s puhra fzzk. Kzben, ha szksges, aprnknt adunk mg hozz hslevest
|